Laptop szerviz

Hódmezővásárhely

Szolgáltatásaink

Laptop tisztítás

Laptop tisztítás, pasztázás 1 nap alatt. Express tisztítás szinte azonnal!

Laptop javítás

Hardver és szoftver hibák javítása rövid határidővel.

Laptop alkatrészek

A régióban egyedülálló raktárkészlettel, alkatrész bázissal rendelkezünk.

A leggyakrabban előforduló hibák

A windows lassan indul, a programok lassan töltődnek be

Ez a legáltalánosabb és az egyik legbosszantóbb probléma, amivel előbb vagy utóbb, de minden számítógépet használó találkozik. A számítógépek vagy laptopok lassulásának a legtöbb esetben előforduló oka szoftveres hibákra vezethető vissza. Ezek a hibák általában rövid időn belül orvosolhatóak. A szoftveres problémák elhárítása mellett fontos a meglévő hardvert is megvizsgálni, mert egy idősebb vagy egy kisebb teljesítményű készüléket ugyanúgy lassúnak érezhetünk.

Ilyen esetekben mindig részletesen kérjük elmagyarázni, hogy mit tapasztaltak. Ezt követően a hibát megpróbáljuk előidézni, és közben megvizsgáljuk az adott készüléket. Itt fontos megemlíteni, hogy alacsonyabb százalékban valamelyik hardver meghibásodása is okozhat lassulást. Miután a lassulás okát megtaláltuk, egyeztetünk a további teendőkről.

A számítógépek gyorsítására több lehetőségünk adódik. Időnként elég egy szoftveres karbantartást, vírusírtást elvégezni. De az operációs rendszer állapotától függően szükség lehet a laptop újratelepítésére is. Ha a laptop  szoftveresen rendben van, akkor hardver bővítéssel gyorsíthatjuk tovább meglévő számítógépünket, laptopunkat.

A laptop hangosan zúg, a laptop melegedik

Ez a hibajelenség az esetek többségében minden laptop tulajdonost érint. A problémát a környezetből beszívott, és lerakódott por valamint a hővezető anyagok kiszáradása, elöregedése okozza. Időnként a ventilátor meghibásodása is előfordul, ez jellegzetes hangjáról felismerhető. Ritkább esetben a hűtőborda is lehet rossz.

A legjobb megoldás ebben az esetben a megelőzés. Javasoljuk, hogy évente egy alkalommal hozd el hozzánk és szakszerűen, minőségi anyagok felhasználásával elvégezzük a laptopod tisztítását. Szükség esetén a ventilátor vagy a hűtőbordák cseréjét is elvégezzük.

Tegnap, mikor kikapcsoltam még jó volt tipusú hibák

A laptop nem kapcsol be, nincs kép, nem zúg, a ledek nem világítanak…

A laptop bekapcsol, zúg, a ledek világítanak, de nincs kép…

A laptop bekapcsol, van kép, de lefagy, újraindul, nem töltődik be a windows…

Megoldás: A laptopodat mindenféleképpen hozdd el szervizünkbe, mert az esetek többségében ezek a hibák otthoni környezetben nem orvosolhatóak szakszerűen!

Fizikai sérülések

A laptop vagy a kijelző megrepedt, összetört. Leesett, beázott, megégett vagy csak egyszerűen valami rossz!

Szomszéd Pistike hibák

A vejem, a fiam, az unokám állította be, és azóta nem működik.

A haverom megnézte és újra is telepítette a gépet, de eltűnt az összes családi képünk.

A cégnél az informatikus már kitisztította, de azóta hangosan zúg és kikapcsol a laptop.

Ismerős történetek, ugye? Mert mi már nagyon sokszor hallottuk. Nagyon sok, kevésbé hozzáértő felhasználót érint, akik valamilyen oknál fogva megpróbálják minél egyszerűbben-olcsóbban-gyorsabban megúszni a javíttatást. A végeredmény jellemzően valamelyik laptop szerviz. Nem szabad elfelejteni, hogy egy szervizben biztosan több hasonló hibás esettel találkozik a szervizes és sokszor azonnal oldja meg a problémát. Persze ez nincs ingyen, mert neki ez a munkája. Tapasztalatból mondom, hogy nem mindig a szerviz a drágább megoldás.

Feliratkozás

Ha bármilyen meghibásodást tapasztalsz és szeretnél kicsit tájékozódni, többet tudni a hiba jellegéről, akkor iratkozz fel messengeren és kapni fogsz egy ellenőrző listát. Ennek a segítségével a hiba valószínűleg nem fog megszűnni, de sokat segíthet a helyes diagnózis felállításában. (fejlesztés alatt)